14:46 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Νέα Δημοκρατία

Πηγές ΝΔ: Αναρωτιόμαστε τι θα είχε συμβεί εάν το μυαλό του Τσίπρα ήταν θολωμένο το 2015

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Πηγές της ΝΔ εξέφρασαν την «απορία» τους για το τι θα είχε συμβεί εάν ο κ. Τσίπρας δεν σκεφτόταν με «καθαρό μυαλό», όπως ο ίδιος είπε, για τις συνέπειες εξόδου από το ευρώ, τον Ιούλιο του 2015.

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «με καθαρό μυαλό» σκέφτηκε τις συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, τον Ιούλιο του 2015.

Μιλώντας στο συνέδριο του γερμανικού SPD, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όταν βρέθηκε μπροστά «στο μεγαλύτερο δίλημμα» τον Ιούλιο του 2015, «με καθαρό μυαλό επιχείρησα να εκτιμήσω τις συνέπειες που θα είχε η επιλογή μου στις κοινωνικές δυνάμεις που η Αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί. Η σύγκριση ήταν τρομοκρατική». Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η επιλογή της εξόδου από το ευρώ, θα σήμαινε την «ολική καταστροφή» των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Αριστερή επιτυχία είναι η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια (Βίντεο)

«Αν είχε καθαρό μυαλό ο κ. Τσίπρας, όταν διέσυρε τη χώρα και τη φέσωσε με 100 δισ. ευρώ, αναρωτιόμαστε με τρόμο τι άλλο θα μας είχε συμβεί αν παρέμενε θολωμένο», ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Tags:
Διαπραγμάτευση, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας, Βερολίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK