19:20 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε φέροντας τη φωτογραφία και τα στοιχεία του υπουργού Παιδείας, ωστόσο με ανακοίνωσή του, το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι ο κ. Γαβρόγλου δε διαθέτει λογαριασμό στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter που υποστήριζε ότι ανήκε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου φαίνεται ότι δημιούργησε ο γνωστός ιταλός φαρσέρ Tommasso Debenedetti.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε τη Δευτέρα και έφερε τη φωτογραφία και τα στοιχεία του υπουργού Παιδείας, ενώ είχε κάνει δύο αναρτήσεις, στην μια εκ των οποίων καλωσόριζε τους νέους του ακολούθους και η δεύτερη ήταν αναδημοσίευση μιας δήλωσής του μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, σήμερα,όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι «ο λογαριασμός @KGavroglou που εμφανίζεται στο Twitter με τα στοιχεία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, είναι πλαστός».

Επίσης, το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι «ο Υπουργός δεν διαθέτει λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Τις τελευταίες ώρες, στον συγκεκριμένο λογαριασμό έχει δημοσιευτεί ανάρτηση που αναφέρει ότι «ο λογαριασμός είναι ψεύτικος και δημιουργήθηκε από τον ιταλό δημοσιογράφο Tommasso Debenedetti».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο ίδιος φαρσέρ είχε δημιουργήσει ψεύτικο λογαριασμό της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, μέσα από τον οποίο δημοσιοποίησε την ψεύτικη είδηση του δήθεν θανάτου του μεγάλου έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Μάλιστα τότε, ο Debenedetti είχε καταφέρει να παρασύρει σημαντικές δημοσιογραφικές εκδόσεις σε όλο τον κόσμο, αφού η «είδηση» δημοσιεύτηκε και από το πρακτορείο Associated Press.

Tags:
ψεύτικη είδηση, Υπουργείο Παιδείας, Twitter, Tommasso Debenedetti, Κώστας Γαβρόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK