00:35 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου

Στη Βουλή η δικογραφία για τις μίζες στον Παπαντωνίου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Δημήτρης Ορφανίδης, απέστειλε στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Γίνεται λόγος για μίζες 150.000 ευρώ στον Γιάννο Παπαντωνίου.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωστό και ως «C4i».

Η δικογραφία εστάλη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, Δημήτρη Ορφανίδη, και περιλαμβάνει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση εις βάρος του δημοσίου, ύψους άνω των 150.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, διαβιβάστηκε ένας κατάλογος εγγράφων 54 σελίδων, μαζί μ' ένα usb, όπως επίσης και η τελευταία ένορκη εξέταση του Ευάγγελου Βασιλάκου, πρώην γενικού διευθυντή στη γενική διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ξεσπάσει πολιτική διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και Κινήματος Αλλαγής, με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά να αποδίδει την ανακίνηση του ζητήματος σε προεκλογικούς σκοπούς.

Η δικογραφία εστάλη στη Βουλή των Ελλήνων με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, η οποία προϋποθέτει την κατάθεση αντίστοιχου αιτήματος εκ μέρους 30 βουλευτών.

Σχετικά:

Τέλη Σεπτεμβρίου η απολογία του Παπαντωνίου για μίζες από φρεγάτες
Tags:
μίζες, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Κυβέρνηση, Βουλή, Γιάννος Παπαντωνίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK