07:50 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης για πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια θα λάμψει στις αίθουσες των δικαστηρίων

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά οποιουδήποτε βουλευτή υπογράψει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας λόγο για «θράσος», «συκοφαντία» και «λασπολογία» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μια οργισμένη δήλωση ο Αδώνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να καταθέσουν άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης κατά οποιουδήποτε βουλευτή θα υπογράψει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για «θράσος», «συκοφαντία» και «λασπολογία» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα που παραδόθηκε σήμερα στα πολιτικά κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αναφέρει το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Μετά από δύο χρόνια, κατέθεσαν ένα πόρισμα, στο οποίο αναφέρουν ότι πρέπει να ελεγχθώ περαιτέρω από την ελληνική Δικαιοσύνη για δήθεν ενδεχόμενες "αποχρώσες ενδείξεις" για διάφορα πλημμελήματα. Δεν θα μπω στην πολιτική ουσία ότι από μόνο του όλο αυτό είναι γελοίο. Θα μπω, όμως, στη νομική ουσία. Πρώτον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς η εντολή που έχουν πάρει από τη Βουλή είναι ο έλεγχος μέχρι το 2015. Δεύτερον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ελέγξουν κανέναν, πέραν της υπουργικής τους θητείας. Αυτά είναι αποκλειστικά ζητήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης», τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι έχει ήδη ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει εκδώσει πόρισμα προκαταρκτικής εξέτασης δια του εισαγγελέως κυρίου Δραγάτση και ουδέν μεμπτόν έχει βρεθεί εναντίον του.

«Εάν ο κύριος Εισαγγελέας είχε οποιαδήποτε ένδειξη, θα μπορούσε να με καλέσει να δώσω εξηγήσεις και να μου ασκήσει δίωξη, καθώς και το διάστημα πέραν της υπουργικής μου θητείας δεν καλύπτομαι φυσικά από το νόμο περί ευθύνης υπουργών του άρθρου 86. Άρα, η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη ηθικής αυτουργίας δικής μου σε οποιουδήποτε είδους αδίκημα, είτε σε βαθμό πλημμελήματος, είτε σε βαθμό κακουργήματος», επισημαίνει.

Ως εκ τούτου, τονίζει ο κ. Γεωργιάδης, «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν και όλα αυτά τα γνωρίζουν, αναγκάζονται να γράψουν ψέματα στο πόρισμά τους, μόνο και μόνο για να με συκοφαντήσουν για πολιτικούς σκοπούς».

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός Υγείας τονίζει ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης, ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα.

«Στο τέλος, η αλήθεια θα λάμψει στις αίθουσες των δικαστηρίων», υπογραμμίζει.

Tags:
Δικαιοσύνη, δικαστήρια, Υπουργείο Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK