ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Είναι άκρως προβληματικές οι πτυχές της συμφωνίας με την πΓΔΜ για την γλώσσα και την ταυτότητα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ.

«Θέλαμε συμφωνία αλλά όχι οποιαδήποτε συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για το ονοματολογικό, κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου, Σίμο Αναστασόπουλο, στο συνέδριο του επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Όπως εξήγησε, είναι άκρως προβληματικές οι πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών για τα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας.

Με αφορμή δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, εκτίμησε ότι ίσως δρομολογείται διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδας και αναρωτήθηκε: «Έτσι λύνουμε τις διαφορές μας»;

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή ούτε τώρα, ούτε μετά από εκλογές.

«Έχουμε εξηγήσει και στους Αμερικάνους φίλους μας ποια είναι η θέση μας και η άποψή μας είναι σεβαστή», υπογράμμισε.

Ο Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στην ανάπτυξη και πως πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ, είναι η αύξηση των επενδύσεων σε ποσοστό του ΑΕΠ.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας ως αναπτυξιακό εργαλείο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο και θα βοηθήσει και στην κατεύθυνση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επιπλέον πως ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έχει περάσει. «Κάθεται πάνω σε ένα μεγάλο cash buffer. Αλλά αν το εξαντλήσει η αντίδραση των αγορών δεν θα είναι θετική. Και όταν μιλάμε για φορολογικές μειώσεις, θα δούμε πως θα τις ισοσκελίσουμε με το σκέλος των δαπανών», είπε ενώ σημείωσε πως από τις προσλήψεις που έκανε το ελληνικό δημόσιο πέρυσι, μόλις το 10% αφορά πτυχιούχους.

Σχετικά:

Μητσοτάκης στο RAI: Οι νέοι μου ζητούν ευκαιρίες, όχι επιδόματα
Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις Ζάεφ: Προκλητική η αφωνία του πρωθυπουργού
Ζάεφ: Υπάρχει πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Ζόραν Ζάεφ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK