10:40 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε ότι δεν θα γίνουν δεκτές αυθαίρετες ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, να αποδεχθούμε αυθαίρετες ερμηνείες της, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, διεμήνυσε στην πΓΔΜ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα.

«Αν και όταν έλθει η ώρα της κύρωσης αυτής, δεν πρόκειται κατ' ουδένα τρόπο να δεχθούμε αυθαίρετες —και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές- ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών, από την πλευρά της πΓΔΜ», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθύμισε ότι η Αθήνα έχει αποδείξει εμπράκτως ότι επιθυμεί την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αλλά τόνισε ότι αυτό προϋποθέτει την επίλυση του ζητήματος του ονόματος.

«Μόνον όταν τελειώσει οριστικά όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και οιαδήποτε έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά:

Ζάεφ: Υπάρχει πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα
Μητσοτάκης: Ίσως δρομολογείται διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδας
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Μπόρουτ Πάχορ, Προκόπης Παυλόπουλος, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK