02:15 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άρτα και την Πρέβεζα, Οκτώβριος 2018

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες, αλλά και αναμενόμενες οι δηλώσεις Ζάεφ

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι' αυτό που συμφώνησε. Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ.

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, περί διδισκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεπών και καλώντας παράλληλα όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή των Σκοπίων στο πλαίσιο της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, υποστήριξε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «υπάρχει πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα».

«Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της "μακεδονικής" γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας: «Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή. Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».

«Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι' αυτό που συμφώνησε. Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς: Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών».

«Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ζόραν Ζάεφ, ΠΓΔΜ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK