08:23 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Μάθιου Νίμιτς

Παρέμβαση Νίμιτς για τις δηλώσεις Ζάεφ

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10

Με τηλεφώνημά του στην κυβέρνηση της πΓΔΜ, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ διεμήνυσε ότι δεν θα γίνει δεκτή καμιά περαιτέρω ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τηλεφωνική παρέμβαση στην κυβέρνηση της πΓΔΜ έκανε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, μετά τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος κινήθηκε στη λογική πως δεν θα γίνει δεκτή καμιά περαιτέρω ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης στη γείτονα.

Νωρίτερα, μήνυμα προς την πΓΔΜ έστειλε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με το Σλοβένο ομόλογό του, Μπόρουτ Πάχορ.

«Αν και όταν έλθει η ώρα της κύρωσης αυτής, δεν πρόκειται κατ' ουδένα τρόπο να δεχθούμε αυθαίρετες —και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές- ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών, από την πλευρά της πΓΔΜ», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες, αλλά και αναμενόμενες οι δηλώσεις Ζάεφ
Ζάεφ: Υπάρχει πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα
Παυλόπουλος: Δεν θα αποδεχθούμε αυθαίρετες ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών
Tags:
Μάθιου Νίμιτς, Προκόπης Παυλόπουλος, Ζόραν Ζάεφ, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK