Το Μέγαρο Μαξίμου

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για τα περί «μακεδονικής μειονότητας»

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζει ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico «άνοιξε αυτοβούλως ζήτημα αυτονομιστικών δυνάμεων» στην Ελλάδα. Η ΝΔ απάντησε στο Μαξίμου κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που είπε "Ναι" σε αυτό που όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έλεγαν "όχι"».

Να σοβαρευτεί και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα «στην προσπάθειά του να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου» καλεί το Μαξίμου τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαντώντας σε δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «ίσως δρομολογείται διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδας» το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον κατηγορεί ότι συνεχίζει «τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο, ανοίγοντας τώρα αυτοβούλως και θέμα ‘μειονότητας', ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι και το τελευταίο παράθυρο σε μία τέτοια πιθανότητα κλείνει οριστικά η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών».

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «ξεχνάει ότι επί των ημερών της παράταξής του αναγνωρίστηκε η ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» το 1977 στη διάσκεψη του ΟΗΕ» ενώ υπενθυμίζει ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico «άνοιξε αυτοβούλως ζήτημα αυτονομιστικών δυνάμεων» στην Ελλάδα.

Απάντηση ΝΔ: Να μετατρέψει το «Ναι» σε «Όχι» όπως μόνο αυτός ξέρει

Η ΝΔ απάντησε στο Μαξίμου κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που είπε "Ναι" σε αυτό που όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έλεγαν "όχι" εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή στην εκχώρηση τάχα Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στους Σκοπιανούς».

Τον καλεί να συνειδητοποιήσει «ότι δεν είναι εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με τη συμφωνία που υπέγραψε και ας κάνει επιτέλους και κάτι επωφελές για την χώρα: Να μετατρέψει το "Ναι" σε "Όχι", όπως μόνον εκείνος ξέρει».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου, Σίμο Αναστασόπουλο, στο συνέδριο του επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι είναι άκρως προβληματικές οι πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών για τα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας.

Με αφορμή δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, εκτίμησε ότι ίσως δρομολογείται διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδας και αναρωτήθηκε: «Έτσι λύνουμε τις διαφορές μας»;

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Ίσως δρομολογείται διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδας
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Σκοπιανό, Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK