09:37 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το «το χρέος μας είναι πια βιώσιμο, εγγυημένο και σε τροχιά σταθερής απομείωσης».

Για ορατά σημάδια ανάκαμψης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το απόγευμα της Τρίτης.

«Νιώθουμε δικαιωμένοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δύσκολο δρόμο τώρα που είνα ορατά τα σημάδια της ανάκαμψης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τόνισε ότι αυτές αυξήθηκαν το 2017 κατά 27%, ενώ, όπως είπε «ο ρυθμός ανάπτυξης που είχε φέτος η οικονομία μας είναι ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας, αν και πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος».

Σημείωσε μάλιστα ότι «το χρέος μας είναι πια βιώσιμο, εγγυημένο και σε τροχιά σταθερής απομείωσης», ενώ πρόσθεσε ότι εφαρμόστηκαν περισσότερες από 450 μεταρρυθμιστικές δράσεις σε όλο το εύρος της οικονομίας. 

«Η Ελλάδα —και δεν είναι υπερβολή να το ισχυριστεί κανείς- είναι σήμερα μια νέα οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Σημείωσε, δε, ότι «ο ΟΟΣΑ μας έδωσε την πρωτιά στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν ήταν «νομοτελειακά δεδομένο» ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από την κρίση. «Και κάποιοι που διακήρυξαν ότι τίποτε δεν άλλαξε με το τέλος των μνημονίων σήμερα διαψεύδονται από τα μέτρα ανακούφισης που υλοποιούμε», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην «ακύρωση μέτρου της περικοπής των συντάξεων, στη μείωση των εισφορών, στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ για αρκετές περιπτώσεις, τη μείωση φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις, στην προοπτική αύξησης κατώτατου μισθού.

Ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε μάλιστα ότι το 2019 «θα είναι το έτος των παραγωγικών επενδύσεων, της μεγάλης παραγωγικής ανασυγκρότησης για την ελληνική οικονομία» και τόνισε ότι «το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας βασίζεται σε εξαγωγές, καινοτομία & συγχρόνους τρόπους παραγωγής».

Αναφερόμενος στη συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «επιβεβαιώνουμε τις παραδοσιακές στρατηγικές μας συμμαχίες και ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες χώρες όπως οι Κίνα, Ρωσία, Αίγυπτος, Ισραήλ και οι χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, διαμορφώνοντας ένα πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Tέλος, αναφερόμενος στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, τόνισε ότι «πρέπει να επικρατήσει το αναγκαίο πολιτικό πρόταγμα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Στη βάση μιας ολοκληρωμένης και μακρόπνοης αναπτυξιακής στρατηγικής, που θα επαναθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα και θα εμπνέει τα σχέδια ζωής των νέων».

Tags:
επενδύσεις, Χρέος, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK