Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 6ο Export Summit

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται για σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων και μείωση της φορολογίας.

Υπερβολικά περιοριστική χαρακτήρισε τη δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, και δεσμεύεται ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση, «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις».

Απευθυνόμενος προς την επιχειρηματική κοινότητα ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αποκαταστήσει τη ρευστότητα, αλλά τονίζει ότι θα πρέπει και εκείνοι να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν «προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει επίσης ότι «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Αναφερόμενος στα ζητήματα διαφάνειας στην Ελλάδα και στη διαπλοκή μεταξύ ορισμένων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων δηλώνει: «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες, αλλά και αναμενόμενες οι δηλώσεις Ζάεφ
Μητσοτάκης στο RAI: Οι νέοι μου ζητούν ευκαιρίες, όχι επιδόματα
Μητσοτάκης: Άλλοι έχτισαν καριέρες πάνω στις καταλήψεις
Tags:
Φορολογία, επενδύσεις, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK