17:57 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας είναι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τόνισε ο πρωθυπουργος από την Κάλυμνο, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, έθεσε ως πρώτιστο καθήκον, αλλά όχι και μοναδικό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

«Πρέπει να επισκευάσουμε τις ζημιές που προκάλεσαν στο καράβι οι φουρτούνες αλλά κυρίως, να αποφασίσουμε πως θέλουμε να πλεύσει το καράβι, τι διαδρομή θα ακολουθήσει», τόνισε ο κ. Τσίπρας ενώπιον των σπουδαστών.

​​Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους νησιώτες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα έχει πληρώσει ακριβά την συνειδητή εγκατάλειψη περιοχών εκτός των αστικών κέντρων «και φυσικά των νησιών μας» τα οποία όπως τόνισε για χρόνια το μόνο ενδιαφέρον των κυβερνήσεων είχε να κάνει με τον τομέα του τουρισμού.

«Εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, όχι στην Αθήνα, όχι στην πρωτεύουσα», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως για την κυβέρνηση είναι στρατηγική επιλογή η αναβάθμιση των υποδομών, η ενθάρρυνση των επενδύσεων στα νησιά, η στήριξη των δομών της υγείας και της παιδείας.

«Βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας είναι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Είναι ένα μέτρο που απαντά στις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών, στηρίζει στην πράξη τις νησιωτικές κοινωνίες, δημιουργεί αναπτυξιακές ευκαιρίες και αποτελεί πρότυπο νησιωτικής πολιτικής», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά:

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι σήμερα μια νέα οικονομία
Τσίπρας σε Πάχορ: Η Ελλάδα ανακτά την πρωτοβουλία των κινήσεων στα Βαλκάνια
Tags:
μεταφορικό ισοδύναμο, νησιά, Αλέξης Τσίπρας, Κάλυμνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK