02:35 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη

Βούλτεψη στο Sputnik: Ελλάδα - Ρωσία μπορούν και πρέπει να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (28)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα πραγματικά περιστατικά για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών εξακολουθούν να παραμένουν στο σκοτάδι τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο Sputnik, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

«Ελλάδα και Ρωσία μπορούν και πρέπει να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα — οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό. Και από μια σωστή, σοβαρή και σταθερή συνεργασία πάντα κερδίζουν όλοι. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα συμβεί με την επόμενη κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στο Sputnik με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι τα πραγματικά περιστατικά περί την απέλαση των Ρώσων διπλωματών εξακολουθούν να παραμένουν στο σκοτάδι, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν και πρέπει να ορθοποδήσουν.

«Για την ακρίβεια, ποτέ δεν μάθαμε την πλήρη αλήθεια για τις απελάσεις. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επιβάλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε σε σειρά σπασμωδικών κινήσεων. Ουδέποτε στο παρελθόν η Ελλάδα είχε χρησιμοποιήσει το έσχατο μέσο της απέλασης. Οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν και πρέπει να ορθοποδήσουν, διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιδιώκει καλές σχέσεις με όλους — πολύ περισσότερο με μια μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία. Από την πλευρά της και η Ρωσία γνωρίζει τους συσχετισμούς δυνάμεων και φροντίζει — όπως προέκυψε και από τις δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν όσον αφορά στις δυτικές κυρώσεις — να αντιμετωπίζει τις κρίσεις με ορθολογισμό, χωρίς να προχωρά σε μεγάλες ρήξεις» τόνισε η Σοφία Βούλτεψη.

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνορωσικά πιστεύει ότι αντιμετώπισαν τα ζητήματα με επιπολαιότητα.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα, εσωτερικά και εξωτερικά, με τρόπο ευκαιριακό και επιπόλαιο. Αρκεί να σκεφθούμε όσα επαινετικά έλεγε ο κ. Κοτζιάς κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Μόσχα. Αρκεί να σκεφθούμε πως Τσίπρας και Καμμένος, τον καιρό που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους κατά των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία. Αρκεί να σκεφθούμε πως στο πρώτο «επαναστατικό» εξάμηνο έτρεχαν στη Ρωσία για… ρούβλια και σε αναζήτηση… νέων λιμανιών. Και θα καταλάβουμε ότι έχουν πάρει διαζύγιο με την σταθερότητα και την αλήθεια», υπογράμμισε.

Θέμα:
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (28)
Tags:
ελληνορωσικές σχέσεις, κυρώσεις, Νέα Δημοκρατία, Σοφία Βούλτεψη, Βλαντίμιρ Πούτιν, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK