13:23 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σφάζονται» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για αναφορά Μητσοτάκη στην πάταξη διαπλοκής με επιχειρηματίες

© Φωτογραφία : SOOC / Nikos Libertas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πάταξη της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών προκάλεσε «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με ειρωνικές ανακοινώσεις στάθηκε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Financial Times και μια φράση του προέδρου της γαλάζιας παράταξης σχετικά με την πάταξη της διαπλοκής μεταξύ επιχειρηματικών και πολιτικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στη συνέντευξη στο ξενόγλωσσο Μέσο πως θα τερματίσει τη διαπλοκή.

«Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν. Θα τους πω ότι θα διευκολύνω τη ζωή σας, θα μειώσω τους φόρους, θα αποκαταστήσω τη ρευστότητα, όμως θα πρέπει να πληρώνετε τους φόρους σας, να επενδύετε στην Ελλάδα και να μην περιμένετε προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Tο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. παρέλειψε κομμάτι της συνέντευξης

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ότι παρέλειψε απόσπασμα της συνέντευξης στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι θα βάλει τέλος στη "διαπλοκή" πολιτικών παραγόντων με πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικά σωματεία και τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να τύχουν πολιτικής εύνοιας. Tο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. παρέλειψε αυτό το κομμάτι από το δελτίο Τύπου της συνέντευξης, για να μη στεναχωρήσουν τους φίλους τους επιχειρηματίες και για να μην γελάει ο κόσμος. Αυτό βέβαια δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Το περίεργο θα ήταν να εννοεί πραγματικά ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή ο κ. Μητσοτάκης και να τολμά να το πει και μέσα στη χώρα», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ..

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου κατέληγε: «Περιμένουμε βέβαια από τον φίλο του κ. Μητσοτάκη, ιδιοκτήτη μιντιακού ομίλου και ποδοσφαιρικού σωματείου, να ανακαλέσει στην τάξη τον αρχηγό της ΝΔ».

ΝΔ: ΝΑ διαβάζουν τις ανακοινώσεις πριν εκδώσουν τις δικές τους

Με μια ειρωνική απάντηση, η Νέα Δημοκρατία συστήνει «στους επιτελείς της Κουμουνδούρου να διαβάζουν τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας πριν εκδώσουν τις δικές τους».

«Αν τις διάβαζαν θα έβλεπαν ότι στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πρωί η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται επί λέξει ότι ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει "να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών"», εξηγεί η ΝΔ και προσθέτει:

«Καθώς όμως αποφάσισαν ξαφνικά στο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με τη διαπλοκή, έχουν κάτι να απαντήσουν επιτέλους για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Λαυρεντιάδη ή και αυτές οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας διέλαθαν της προσοχής τους;»

Τέλος, το γραφείο Τύπου της ΝΔ έσπευσε να «ευχαριστήσει θερμά» το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Καλά ξεμπερδέματα με τους φίλους σας

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε ζητώντας από τη ΝΔ «είτε να διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times, που έχει τη συγκεκριμένη αναφορά, ότι θα τελειώσει τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που κατέχουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικές ομάδες, είτε να το επιβεβαιώσει, αφού απέτυχε να το συγκαλύψει».

«Θα συστήναμε στη ΝΔ να μην υποτιμά τόσο προκλητικά τη νοημοσύνη όσων διαβάζουν τις ανακοινώσεις της», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είπε ο κ. Μητσοτάκης στους Financial Times ότι θα τελειώσει τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που κατέχουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικές ομάδες; Ναι ή όχι; Είτε πρέπει η Ν.Δ. να διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times, που έχει τη συγκεκριμένη αναφορά, είτε να το επιβεβαιώσει, αφού απέτυχε να το συγκαλύψει. Να το κρύψει πάντως δεν μπορεί, απαντώντας "άρες μάρες κουκουνάρες" για άλλο σημείο του δημοσιεύματος των Financial Times και όχι για το επίμαχο στο οποίο και αναφερόμαστε. Καλά ξεμπερδέματα με τους φίλους σας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Tags:
επενδύσεις, Φορολογία, Financial Times, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK