21:19 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Νίκος Κοτζιάς μία ημέρα μετά την παραίτησή του

Κοτζιάς: Θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ, αν ήμουν στη θέση του ΥΠΕΞ

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
111

«Θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ με όλους τους τρόπους, αν ήμουν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών» επεσήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζάεφ.

Στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και εκ των πρωτεργατών της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς.

«Θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ με όλους τους τρόπους, αν ήμουν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1».

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός επεσήμανε με νόημα, ότι «είμαστε στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας, οπότε δεν είναι καλό να ερμηνεύονται από την αντιπολίτευση οι εκάστοτε δηλώσεις». Παρατήρησε ωστόσο, ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός «με τα λεγόμενά του, παραβιάζει τους όρους και της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995».

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι «ο Πάνος Καμμένος είναι ο τελευταίος, ο οποίος θα ήθελε προσφυγή στις κάλπες».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με βίντεο, το οποίο διέρρευσε από τη Βουλή της γειτονικής χώρας, ο Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι «πλέον με την επίλυση του προβλήματος με την Ελλάδα, έχουμε πιθανότητες να διδάσκεται η "μακεδονική" γλώσσα στα παιδιά, στην Ελλάδα που μέχρι τώρα απαγορευόταν».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν τη μήνη της ελληνικής αντιπολίτευσης, η οποία επανέλαβε την ανάγκη απόρριψης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων.

Ο εκπρόσωπος πάντως, της σκοπιανής κυβέρνησης, σε διευκρινιστικές του δηλώσεις, διαβεβαίωσε πως «κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα, είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής».

Σχετικά:

Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί
Οι δηλώσεις Ζάεφ για διδασκαλία «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα που έφεραν αντιδράσεις
Τα Σκόπια δίνουν εξηγήσεις για τη «Μακεδονική γλώσσα» μετά τις δηλώσεις Ζάεφ
ΝΔ: Επιβεβαιώνεται ότι οι δηλώσεις Ζάεφ είναι ακόμη χειρότερες, να μην κυρωθεί η συμφωνία
Tags:
Πρέσπες, Σκοπιανό, Υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Ζόραν Ζάεφ, ΠΓΔΜ, Σκόπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK