Εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το πόρισμα της πλειοψηφίας μαζί με τις θέσεις των άλλων κομμάτων, θα παραδοθούν αύριο το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής ώστε να εισαχθούν για συζήτηση στην ολομέλεια.

Με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων της συμπολίτευσης και του ανεξάρτητου Νίκου Νικολόπουλου, εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τοποθετήθηκαν οι εισηγητές των κομμάτων, με τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ να δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο του πορίσματος. «Υπέρ» ψήφισαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. «Κατά» ψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ, ενώ οι εκπρόσωποι του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων ψήφισαν «Παρών».

Στην Επιτροπή διαβάστηκε, επίσης, και δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ν. Νικολόπουλου, με την οποία καταδικάζεται το εξώδικο που εστάλη, προ ημερών, από τον Άδωνι Γεωργιάδη στον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη. Στο κείμενο αναφέρεται ότι «το εξώδικο αποτελεί προσπάθεια αλλοίωσης της ελεύθερης βούλησης των βουλευτών και εκβίασης της απόφασής τους». Η δήλωση θα αποσταλεί στο Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, από τους οποίους ζητείται να λάβουν θέση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας μαζί με τις θέσεις των λοιπών πολιτικών κομμάτων που διαφώνησαν θα παραδοθούν αύριο πρωί στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να εισαχθούν στην Ολομέλεια.

Σχετικά:

Γεωργιάδης για πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια θα λάμψει στις αίθουσες των δικαστηρίων
Με μηνύσεις και αγωγές απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ
Πολιτική κόντρα εν αναμονή του πορίσματος της εξεταστικής για την Υγεία
Τι αναφέρει το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ
Tags:
Υγεία, Εξεταστική Επιτροπή, πόρισμα, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK