13:23 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο Αλέξης Τσίπρας στο διεθνές Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι

Το μήνυμα του Τσίπρα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

© AP Photo / Jean-Francois Badias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Γραπτή ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξέδωσε ο πρωθυπουργός. «Ο Δεκέμβρης δεν ήταν εικόνα στις ειδήσεις, ήταν το σύνορο μιας εποχής επίπλαστης ευμάρειας»

«Ο Δεκέμβρης δεν ήταν εικόνα στις ειδήσεις. Ήταν το σύνορο μιας εποχής επίπλαστης ευμάρειας, ηθικής διαφθοράς και πολιτικής απαξίωσης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε γραπτή του δήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Η νέα γενιά εξέφρασε τότε, με την εξέγερσή της, τις βαθύτερες αγωνίες μιας κοινωνίας, που αισθανόταν την κρίση να έρχεται. 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παραμένουν επίκαιρα τα αιτήματα των νέων: Ενάντια στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, τον φόβο, τον ολοκληρωτισμό που επιδιώκει να βάλει τις κοινωνίες στο περιθώριο» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

​Και συνέχισε: «Η νέα γενιά αποτελεί το πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας μας, αυτό που εξεγείρεται πρώτο και γι' αυτό και ποτέ δεν θα της πούμε να σωπάσει και να επιστρέψει στο παιδικό της δωμάτιο. Αντίθετα, θέλουμε να βρίσκει τη γλώσσα και τον τρόπο να μιλά, να συμμετέχει στη διαμόρφωση του κοινού μας γίγνεσθαι. Ο Δεκέμβρης δεν ήταν μόνο οι φωτιές, οι μολότοφ και οι συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά και οι εκατοντάδες πολύμορφες συμμετοχικές κοινωνικές δράσεις, σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο στην Αθήνα (Φωτογραφίες, βίντεο)

»Γι' αυτό και ήταν πράγματι εικόνα από το μέλλον. Όχι το μέλλον της μοιρολατρικής αποδοχής της δυστοπίας του φασισμού και του αυταρχισμού που αναδύεται σήμερα στην Ευρώπη, της αλόγιστης καταστροφής του περιβάλλοντος, των μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων εξαιτίας του πολέμου και των μεγάλων οικονομικών κρίσεων.

»Ούτε το μέλλον μιας τυφλής καταστροφικής σύγκρουσης. Αλλά εικόνα από το μέλλον της μαχητικής πολιτικής διεκδίκησης μιας κοινωνίας ισονομίας και ισοπολιτείας, σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ίσων ευκαιριών και κοινωνικής προστασίας για τον καθένα χωριστά και για όλους.

»Θυμόμαστε τον Δεκέμβρη. Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο. Πάνω στο χώμα το δικό του χτίζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας».

Σχετικά:

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Πορείες, δρακόντεια μέτρα και κλειστοί δρόμοι
«Αστακός» η Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου
Χιλιάδες αστυνομικοί «επί ποδός» για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Tags:
γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK