13:59 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Με ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν», προσέθεσε.

Για την πρόταση της ΝΔ για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών μίλησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρατήρησε: «Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Παράλληλα, συνέχισε, «για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουμε προτείνει μία ρύθμιση 120 δόσεων. Ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους με το Δημόσιο. Και αυτό αφορά κατεξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο Κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες».

«Εννοείται, βέβαια, ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο "λευκό μητρώο" που προτείνουμε», είπε, προσθέτοντας:

«Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά.

Έχουμε το σχέδιο. Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Tags:
ληξιπρόθεσμες οφειλές, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK