07:25 17 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Ο διάλογος Τσίπρα - Πούτιν μπροστά στις κάμερες

© Sputnik / Mikhail Klimentyev
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε θερμό κλίμα ξεκίνησε η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο τραπέζι οι εξελίξεις στην περιοχή και διεθνώς.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει να συζητήσει την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και τις διεθνείς εξελίξεις στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε να συζητήσουμε για την κατάσταση στην περιοχή και κάποια διεθνή ζητήματα» ανέφερε ο Πούτιν.

«Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε στη Μόσχα» είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Τσίπρα κατά την υποδοχή του στο Κρεμλίνο. Υπενθύμισε ότι «αυτό το έτος σηματοδοτεί την 190η επέτειο από την ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Σημείωσε ότι χαίρεται που βλέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Μόσχα. «Είναι ευχάριστο που σημειώνεται αύξηση στο εμπόριο» δήλωσε ο Πούτιν.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η διεθνής ατζέντα παραμένει κρίσιμη» σημείωσε.

«Εντούτοις, οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες, η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία, προκειμένου να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή» ανέφερε.

Ο Τσίπρας υπενθύμισε ότι έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την τελευταία του επίσκεψη στη Ρωσία. «Πολλές αλλαγές συνέβησαν: Η Ελλάδα βρήκε τον δρόμο της και τώρα είναι σε σχετικά καλή θέση. Όμως η διεθνής ατζέντα συνεχίζει να είναι κρίσιμη για πολλούς λόγους» υποστήριξε.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο LIVE BLOG του Sputnik

Σχετικά:

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα
Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλέξης Τσίπρας, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK