19:34 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Πώς σχολίασαν Πούτιν και Τσίπρας την υπόθεση με τις απελάσεις (Βίντεο)

© Sputnik / Sergey Guneev
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
130
Βρείτε μας

Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισαν λήξαν το περιστατικό των απελάσεων διπλωματών κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού. «Αυτή η σελίδα έχει κλείσει» το μήνυμα των δύο ηγετών.

Λήξαν χαρακτήρισαν Πούτιν και Τσίπρας το περιστατικό των εκατέρωθεν απελάσεων κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών, στο Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας ξεκαθάρισε ότι «αυτή η σελίδα έχει κλείσει».

«Σημαντικό θεωρώ να τονίσω ότι από την αρχή δεν συμφωνήσαμε στη βάση, με την οποία έγιναν οι απελάσεις» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε: «Δύσκολα θα φανταζόμουν ότι η Ρωσία κάνει "μαύρα παιχνίδια" εις βάρος της Ελλάδας, όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Διευθέτηση αυτών των καταστάσεων χωρίς θεατρινισμούς»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Θα συμφωνήσω με την εκτίμηση του προέδρου Πούτιν ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Μια βροχερή μέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλοκαίρι» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, υπερθεματίζοντας.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση «σε κρίσιμα θέματα, δεν κινείται με γνώμονα πιέσεις τρίτων χωρών» και παρέπεμψε στην υπόθεση Σκριπάλ.

«Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν ταυτίστηκε με την επιθυμία να υπάρχει συντονισμένη πολιτική απελάσεων για την υπόθεση Σκριπάλ» υπενθύμισε.

«Όταν βλέπουμε όμως, κάποια μεμονωμένα περιστατικά που μας αφορούν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε μηνύματα, αλλά να κοιτάζουμε και μπροστά» κατέληξε, προτού επαναλάβει ότι η υπόθεση έχει κλείσει.

Tags:
απέλαση ρώσων διπλωματών, διπλωμάτες, Κρεμλίνο, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλέξης Τσίπρας, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK