ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «θετικό» τον απολογισμό της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, σημειώνοντας ότι βάζει στην άκρη τις σκιές που είχαν υπάρξει.

Ως θετικό αποτιμά τον απολογισμό της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, και δήλωσε πως ο απολογισμός είναι θετικός και θα βάλει στην άκρη και τις σκιές που είχαν υπάρξει με το επεισόδιο των απελάσεων.

Από το 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση οι ελληνορωσικές σχέσεις μπήκαν σε μια άλλη πολύ θετική βάση, στο μέτρο που επιτρέπει η διεθνής κατάσταση και το γεωπολιτικό σκηνικό, επισήμανε.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «δεν αφήνει περιθώρια ούτε για αλυτρωτισμούς, ούτε για μειονότητες εντός του ελληνικού χώρου, που θα πρέπει, όπως φαίνεται ότι είπε ο κ. Ζάεφ, να έχουν δικαίωμα στο να διδάσκεται η γλώσσα τους».

«Άρα, έχουμε μια Συμφωνία που με το πνεύμα και το γράμμα της αποτελούν την καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσα είπε ο κ. Ζάεφ, ο οποίος, βέβαια, αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει», τόνισε.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι έχει «λερωμένη τη φωλιά της», διότι «είναι πλήρως ανακόλουθη με τα όσα έλεγαν οι προκάτοχοι του κ. Μητσοτάκη». Κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να «είναι προσεκτική» διότι «διότι δίνει λαβές στους ακραίους κύκλους από την άλλη πλευρά».

«Πρέπει να είναι πιο προσεκτική η αντιπολίτευση και να μην κινείται με βάση, τελικά, τα ταπεινά αντιπολιτευτικά της κίνητρα», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ότι αν ήταν υπουργός Εξωτερικών θα «τραβούσε τα αυτιά του κ. Ζάεφ», ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τον κ. Κοτζιά. Θα πρέπει κανείς να μην τοποθετείται με εάν και εφόσον. Και το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το αποτύπωμα της πολύ καλής δουλειάς που έκανε. Άρα, δεν ξέρω, τελικά, αν αυτή η δήλωση αμφισβητεί τη δική του δουλειά ή είναι κριτική για τα όσα έκανε η κυβέρνηση».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως «ειδικού σκοπού» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημείωσε πως το πιο πιθανό είναι πως αυτή κλείνει τον κύκλο της με την ολοκλήρωση της τετραετίας, εκτός κι αν υπάρξουν γεγονότα.

Για τις βουλευτικές εκλογές σημείωσε ότι ο χρόνος διεξαγωγής τους δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο μη ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και δήλωσε πως σχεδιασμός της κυβέρνησης και η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Tags:
ελληνορωσικές σχέσεις, συμφωνία των Πρεσπών, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Πάνος Σκουρλέτης, Ζόραν Ζάεφ, Αλέξης Τσίπρας, ΠΓΔΜ, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK