ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

«Ατυχές» χαρακτήρισε το περιστατικό με την κράτηση του αστυνομικού του φρουρού από τις αλβανικές αρχές, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία κρατείται ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίο προσήχθη από τις αλβανικές Αρχές, ενώ ταξίδευαν για τις Βουλιαράτες προκειμένου ο βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας να δώσει το «παρών» στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.    

Για «ατυχές συμβάν» κάνει λόγο ο Βασίλης Γιόγιακας, μιλώντας στο Sputnik για το περιστατικό, τονίζοντας παράλληλα ότι η παρουσία της αλβανικής αστυνομίας ήταν «υπερβολική».

Οι αλβανικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον αστυνομικό φρουρό «οκτώ χιλιόμετρα, μετά τα σύνορα του τελωνείου Μαυροματίου, στην περιοχή της Κρανιάς καθώς πηγαίναμε προς Βουλιαράτες», ανέφερε ο κ. Γιόγιακας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «πήγαμε να τιμήσουμε σαν παράταξη της ΝΔ και εγώ προσωπικά τη μνήμη του Κατσίφα. Υπήρχαν αρκετά μπλόκα από αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας και στο πρώτο ο αστυνομικός δήλωσε ότι έχει μαζί του το υπηρεσιακό του όπλο και θεώρησαν ότι πρέπει να τον προσαγάγουν και να τον κρατήσουν, όπως και έγινε, στους Αγίους Σαράντα».

Στο ερώτημα εάν υπήρξε διαδικαστικό λάθος από μεριάς του αστυνομικού, ο κ. Γιόγιακας δήλωσε πως «είμαστε σε καθημερινή βάση μαζί, συνεργαζόμαστε, προφανώς υπήρχαν κάποιες διαδικασίες τις οποίες δεν ήξερε και συνέβη το ατυχές αυτό συμβάν».

Όσο για το πότε ο αστυνομικός θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί «το συντομότερο δυνατό». «Ευελπιστούμε και αύριο», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας, τέλος, την παρουσία της αλβανικής αστυνομίας σήμερα, ημέρα του μνημόσυνου του Κατσίφα, ο κ. Γιόγιακας τη χαρακτήρισε «υπερβολική». Όπως είπε, συνάντησε καθ' οδόν τρία με τέσσερα μπλόκα.

«Στα πλαίσια της καλή γειτονίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, θεωρώ ότι σήμερα υπήρξε μια υπερβολή», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Tags:
κράτηση, αστυνομία, Βασίλης Γιόγιακας, Κωνσταντίνος Κατσίφας, Αλβανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK