17:40 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, κάνοντας λόγο ακόμα και για υποβολή πρότασης μομφής.

Στο ενδεχόμενο να υποβληθεί από τη ΝΔ πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μιλώντας στον RealFM, σημείωσε ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή.

«Ο κ. Ζαέφ έχει αποκτήσει τελευταία μία πολύ πιο επιθετική στάση. Επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και αρκετούς μήνες, ότι αυτή η συμφωνία ενισχύει τον αλυτρωτισμό και κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Θα πρέπει να πάμε από την αρχή σε νέα διαπραγμάτευση και να βρούμε μία άλλη συμφωνία, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι των Σκοπίων», υποστήριξε ο κ. Κυρανάκης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στο τραπέζι, ακόμα και την πρόταση μομφής. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον», τόνισε, αναφερόμενος στο θέμα, ενώ επισήμανε ότι «όσες πιέσεις κι αν έχουμε δεχτεί, και όσες κι αν δεχτούμε στο μέλλον, όχι μόνο δεν θα την ψηφίσουμε, αλλά θα κάνουμε και ό,τι μπορούμε για να μην περάσει αυτή η συμφωνία από την ελληνική Βουλή».

«Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για τη διεθνή αναγνώριση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της ιστορίας της. Να συνεργαστεί με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, να προωθήσει ελληνικά μακεδονικά προϊόντα, να αναδείξει τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό σε μεγάλα μουσεία όλου του κόσμου. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κομμάτια μίας εθνικής στρατηγικής που θα ακολουθούν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις», επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ.

Tags:
πρόταση μομφής, ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK