22:09 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ιατροδικαστική εξέταση στον προφυλακισμένο 19χρονο, είχε αρνητικό αποτέλεσμα αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Καλογήρου. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης.

Τα δημοσιεύματα περί βιασμού του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο διαψεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης, με βάση την ιατροδικαστική του εξέταση.

«Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μιχάλη Καλογήρου.

Μετά την επίθεση σε βάρος του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα, ο υπουργός καταδίκασε απερίφραστα «κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή».

Ο κ. Καλογήρου τονίζει ότι το υπουργέιο Δικαιοσύνης είχε δώσει ξεκάθαρες εντολές στους υπεύθυνους των φυλακών για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του 19χρονου.

«Τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους. Ωστόσο, συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ' αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό διεξάγεται αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης.

Σχετικά:

Προανάκριση για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία στη Ρόδο
Κυκλώματα «βιάζουν και εκβιάζουν» στη Ρόδο, επιμένει ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας
Μαρτυρίες για τρίτο άτομο στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο
Tags:
δολοφονία, βιασμός, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK