00:27 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Δημοσκόπηση ALCO

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι μένουν εκτός Βουλής

© Φωτογραφία : ALCO
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 04

Διαφορά 6,2 % μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Πεντακομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της AlCO για το OPEN, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται κατά 6,2 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής ενώ εκτός Βουλής μένουν ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 15,8%.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στο 5,3%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN, το 21% των ερωτηθέντων δε θέλει από τις επόμενες εκλογές να προκύψει κυβέρνηση ενώ οι πολίτες εκτιμούν ότι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Στο ερώτημα "ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη " η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της ΝΔ το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%.

Η πλειονότητα σε ποσοστό 58% θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.

Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1000 ατόμων από όλη την Ελλάδα στο διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK