20:02 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εάν η Συμφωνία των Πρεσπών επικυρωθεί από την Βουλή, θα συνιστά «ήττα για το ελληνικό έθνος» εκτίμα ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας, τονίζοντας πως ενώ το πρόβλημα ήταν η επίλυση του ονοματολογικού, «εμείς τους αναγνωρίζουμε ως "έθνος μακεδονικό"».

«Ήττα για το ελληνικό έθνος» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να επικυρωθεί από τη Βουλή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έναν αγώνα να πείσει τον ελληνικό λαό, σε πείσμα των εθνικών του συμφερόντων, ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει και δυστυχώς θεωρούν ότι θα είναι νίκη της κυβέρνησης αν περάσει», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο».

Ο βουλευτής τόνισε ότι «αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι πως θα είναι μία ήττα για το ελληνικό έθνος και αυτή την ήττα θα έχουν υπογράψει όλοι αυτοί που παριστάνουν δήθεν τους σωτήρες, δήθεν τους πολιτικούς που έχουν την ικανότητα να λύνουν προβλήματα, τα οποία χρόνιζαν».

Όπως εξήγησε, με τη συμφωνία των Πρεσπών, «ενώ το όνομα του κρατιδίου ήταν το πρόβλημα και όχι η γλώσσα του, ούτε η σχέση του με μία εθνική παράδοση των κατοίκων του, αυτά δυστυχώς τα "έλυσε" ο ΣΥΡΙΖΑ […] τη στιγμή που το πρόβλημα που οφείλαμε να διαπραγματευτούμε ήταν μόνο η επίλυση του ονοματολογικού, εμείς τους αναγνωρίζουμε και ως "έθνος μακεδονικό"».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης όταν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή, ο κ. Τζαβάρας εξήγησε ότι η ΝΔ «το οπλοστάσιο το κρατάει και το χειρίζεται με πολύ μεγάλη ικανότητα και επάρκεια ο πρόεδρος του κόμματος και βεβαίως προσφέρεται και σε μια τέτοια περίπτωση».

Μιλώντας για τον χρόνο των εκλογών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι ήδη βρισκόμαστε σε «προεκλογικό τοπίο» κάτι που προκύπτει από το γεγονός ότι «ο πρωθυπουργός κάθε βδομάδα σαν τον Άγιο Βασίλη φέρνει και κάτι στη Βουλή». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «απ' ό,τι φαίνεται δεν τα κάνουν και καλά, γιατί ενώ στις υποσχέσεις και ψευδαισθήσεις παίρνουν άριστα, δυστυχώς στην υλοποίηση έχουν πολλά προβλήματα, γιατί όλοι οι ένστολοι είναι παραπονεμένοι, καθώς άλλα τους είχαν τάξει και ψίχουλα πήραν».

Tags:
εκλογές, συμφωνία των Πρεσπών, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK