20:47 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πολιτικά εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η «υπόθεση προχωρεί με την κυβέρνηση να λέει ότι είναι σκάνδαλο του αιώνα χωρίς να υπάρχουν μαρτυρίες που να προσκομίζουν συγκεκριμένα στοιχεία» σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το πώς ένας «'ήρωας' κατά τον κ. Τσίπρα μετετράπη σε κατηγορούμενο» ζητεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζει ότι η ΝΔ μετά την ανάγνωση της δικογραφίας είχε πει ότι δεν επρόκειτο για μάρτυρες γνώσης αλλά μάρτυρες γνώμης. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm», οι μάρτυρες δεν προσκόμισαν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά είπαν «νομίζω», «θεωρώ», «η πιάτσα λέει».

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος διευκρίνισε ότι «έχει να κάνει με το ότι μια υπόθεση προχωρεί με την κυβέρνηση να λέει ότι είναι σκάνδαλο του αιώνα χωρίς να υπάρχουν μαρτυρίες που να προσκομίζουν συγκεκριμένα στοιχεία».

Για το νομικό σκέλος τόνισε ότι «η νομοθεσία μας απαγορεύει να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας εμπλεκόμενος στην υπόθεση» και σχολίασε ότι ήταν γνωστό από το 2017 το γεγονός ότι ο μάρτυρας ήταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση από την μαρτυρία της προστατευόμενης μάρτυρος Κελέση.

«Δεν θα μπορούσε (ο μάρτυρας να κηρυχθεί προστατευόμενος) λόγω της μαρτυρίας της Κελέση η οποία τον θεωρούσε εμπλεκόμενο», πρόσθεσε.

Tags:
Novartis, Κωστής Χατζηδάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK