09:32 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου

«Πυρά» Μαξίμου κατά Μητσοτάκη για την Novartis: Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την υπόθεση Novartis. «Πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ο κος Μητσοτάκης, όπως και η ΝΔ», παρατηρεί το Μαξίμου.

Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσε η σημερινή δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού συνιστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη «ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», σχολιάζοντας: Και επειδή του αρέσει για το θέμα αυτό να βγάζει και δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα, θα τον παρακαλέσουμε αν μπορεί να μας μεταφράσει τη λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ο κος Μητσοτάκης, όπως και η ΝΔ, σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Ίσως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο «Χριστοφοράκο» και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου. 

«Ίσως πάλι, γιατί κάτι γνωρίζει και ανησυχεί.

Σε κάθε περίπτωση του συνιστούμε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», προσθέτει.

«Και επειδή του αρέσει για το θέμα αυτό να βγάζει και δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα, θα τον παρακαλέσουμε αν μπορεί να μας μεταφράσει τη λαϊκή παροιμία ''φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης''.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!», καταλήγει.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής της ΝΔ σημείωνε: «Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει». Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που προκάλεσαν και την αντίδραση των δικαστών και εισαγγελέων, είπε: «Καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή».

Tags:
Μαξίμου, Novartis, Νέα Δημοκρατία, Παύλος Πολάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK