11:54 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απάντηση στις κατηγορίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή μετά τα όσα έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Σε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις αποδίδει «θεσμική εκτροπή» ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σε απάντησή του προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Καλογήρου ξεκαθαρίζει πως η ελληνική Δικαιοσύνη τυγχάνει του απόλυτου σεβασμού της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τον ρόλο της αναφέρει πως είναι εκείνη που μπορεί να εκτιμήσει ποιες ενέργειες απαιτούνται για την αναζήτηση της αλήθειας.

«Είναι αυτονόητο ότι οι εξελίξεις σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, ακόμη και όσον αφορά σε εκείνες με μείζον κοινωνικό ενδιαφέρον, δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο σχολιασμού από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λόγω του κρίσιμου θεσμικά ρόλου που διατηρεί», υπογραμμίζει ο κ. Καλογήρου.

Προσθέτει ακόμη με νόημα πως δεν θα πρέπει να λησμονείται από όσους μιλούν για θεσμική εκτροπή «ότι ανεπίτρεπτη θεσμικά ενέργεια είναι η επιλεκτική ταύτιση συγκεκριμένων οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων με ισχυρισμούς κατηγορουμένων και θέσεις παραγόντων δικαστικών υποθέσεων».

Ξεκαθαρίζει, τέλος, πως κάτι τέτοιο γίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων και πως αυτό εμποδίζει τα αποτελέσματα του έργου της Δικαιοσύνης και δημιουργεί σύγχυση που αποσκοπεί σε πολιτική συγκάλυψη.

«Και ασφαλώς η στάση αυτή προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης και κυρίαρχα τη νοημοσύνη των πολιτών», καταλήγει.

Tags:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Novartis, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Μιχάλης Καλογήρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK