07:36 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις προσλήψεις γραμματέων σε νευραλγικές υπουργικές θέσεις κατηγορώντας την για τοποθέτηση «κομματικών εγκάθετων»

Για «μεθοδεύσεις» στις προσλήψεις των γραμματέων των υπουργείων Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση.

Όπως καταγγέλλει το γραφείο τύπου της παράταξης από τους δεκάδες υποψηφίους η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο για κάθε προκήρυξη, με τον έναν εκ των δύο τελικών επιλαχόντων και στα δύο υπουργεία να είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας.

Αναφερόμενη στους κ.κ. Δημήτρη Δερματά, υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Μιλτιάδη Κλάπα, υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

«Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ και δίνει στη δημοσιότητα τα συγκεκριμένα σημεία από τις προκηρύξεις και τα βιογραφικά.

Η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στην περίπτωση του κ. Δερματά υπογραμμίζει πως η προκήρυξη μοιάζει με φωτοτυπία του βιογραφικού του ενώ αναφερόμενη στον κ. Κλάπα διατείνεται πως πρόκειται για τη μόνη προκήρυξη που ζητά από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο, χρονικό διάστημα ίσο με τη θητεία του κ. Κλάπα στη δημαρχεία Πρεβέζης.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμος: Nα υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών της παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ», τονίζει χαρακτηριστικά η παράταξη της Πειραιώς.

Τέλος, υποστηρίζει πως σύντομα οι διορισμοί αυτοί θα ακυρωθούν και κάνει γνωστό πως περιμένει τις τελικές επιλογές των δύο πρώτων αρμοδίων υπουργών κ.κ. Σταθάκη και Βίτσα.

Tags:
γραμματείς, πρόσληψη, Κυβέρνηση, ΝΔ, υπουργείο Μεταναστευτικης Πολιτικής, Υπουργείο Περιβάλλοντος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK