03:53 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην κατάσταση στα ελληνικά νησιά τα οποία έχουν υποδεχτεί πρόσφυγες αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στα ελληνικά νησιά και την υποδοχή των προσφύγων και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη η οποία θα μας ωθούσε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα, απάντησε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, όταν ρωτήθηκε από Γερμανό δημοσιογράφο «αν η κατάσταση στα ελληνικά νησιά βρίσκεται σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και συγκεκριμένα με την Οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής, και αν όχι, γιατί η Επιτροπή δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες επί παραβάσει ακόμη;».

Όπως διαβάζουμε στο ΑΜΠΕ, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Αν κατάλαβα καλά, αναφέρεστε στις διαδικασίες επί παραβάσει, για ποιο λόγο; Διαπιστώσατε κάποια παραβίαση;».

Έπειτα, συμπλήρωσε: «Πράγματι κενά υπάρχουν, τα οποία και πρέπει να καλυφθούν. Υπάρχουν, επίσης, ελλείψεις αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη η οποία θα μας ωθούσε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα. Προσπαθούμε, βοηθώντας τις ελληνικές αρχές να βελτιώσουμε τη κατάσταση επί τόπου. Για το λόγο αυτό όπως εξήγησα προηγουμένως, στηρίζουμε την χώρα οικονομικά, πολιτικά και πρακτικά. Και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Σε ο, τι αφορά την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, όπως είπα προηγουμένως, η Τουρκία ανταποκρίνεται με επιτυχία. Η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είναι ζωντανή και πρέπει να παραμείνει ζωντανή αλλά και όλα τα μέρη της πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Και μία από τις υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η δημιουργία των συνθηκών για όσους πρέπει να επιστρέψουν και η Τουρκία είναι έτοιμη να τους δεχθεί».

Tags:
πρόσφυγες, ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK