03:06 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τον κ. Μητσοτάκη

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν ξέρουμε ποιος πολιτικός αταβισμός οδήγησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να φαντάζεται νοθείες, σίγουρα πάντως, δεν είναι η ιστορία και η πρακτική της Αριστεράς».

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στην τοποθέτηση του ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών αντέδρασε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως: «Πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση που αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής και συνιστά μέγιστη προσβολή προς όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών που διασφαλίζουν κάθε φορά την ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών. Και το ίδιο πράττουν και τώρα».

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι: «Δεν περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να τηρήσει τους κανόνες της δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Περιμένουμε, όμως, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη στοιχειώδη σοβαρότητα και θεσμική ευθύνη. Σήμερα ωστόσο, ο κ Μητσοτάκης ξεπέρασε ακόμη και τον πιο κακό του εαυτό, ζηλεύοντας, μάλλον, τον αντιπρόεδρό του. Έφτασε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να υπονοήσει ότι η Κυβέρνηση μεθοδεύει νοθεία στις επόμενες εκλογές».

Τέλος, φρόντισε να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά την πρόθεση της κυβέρνησης για εκλογές στο τέλος της θητείας της, λέγοντας: «Διαβεβαιώνουμε λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει τίποτα να φοβάται ως προς την εκλογική διαδικασία. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, με απολύτως ομαλό, διάφανο και αδιάβλητο τρόπο και το κόμμα του θα τις χάσει. Για μία ακόμη φορά».

Tags:
εκλογές, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Χαρίτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK