07:24 27 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο Πάνος Καμμένος και ο Θεόδωρος Τοσουνίδης

Βαρύ το κλίμα για Καμμένο στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ: Τι ζήτησε από τους υπουργούς του

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εριφύλη Πετράκου
0 00

Μόνο η Μ. Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης συντάχθηκαν με την πρόταση Καμμένου για συντεταγμένη αποχώρηση από την κυβέρνηση. Το Tweet Καμμένου για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πάνος Καμμένος, ζήτησε από τους υπουργούς του να δεσμευθούν ρητά ότι θα παραιτηθούν συντεταγμένα από την κυβέρνηση, αλλά τον στήριξαν μόνο η Μαρία Κόλλια — Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Κατσίκης δεν είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Από τους επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ, απουσίαζε από τη συνεδρίαση μόνο η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ενώ συμμετείχε και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης.

Υπήρξαν μάλιστα φωνές εντός της ΚΟ που μίλησαν για «στρατηγικό αδιέξοδο» των ΑΝΕΛ με ευθύνη όλων, αλλά και ειδικότερα του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος φέρεται να είπε στους βουλευτές και τα στελέχη του, ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά δεν θέλει και να πέσει η κυβέρνηση.

Πάντως, κύκλοι των ΑΝΕΛ, λίγο αργότερα, χαρακτήριζαν ως «αποκυήματα φαντασίας», «τις περιγραφές για το τι συνέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

«Η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες όχι μόνο δεν πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά προκαλεί πλέον γέλια», ανέφεραν ακόμη.

Άλλωστε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έγραψε στο Twitter ότι δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω των πρωθυπουργό».

Εν τω μεταξύ, με μια μακροσκελή του ανακοίνωση για το Μακεδονικό, ο Κώστας Ζουράρις εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα στηρίξει την κυβέρνηση.

«Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή εκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως της εντολής. Σύμφωνα με το καθ' ημάς συναμφότερον», γράφει ο κ. Ζουράρις.

Σχετικά:

Κατσίκης των ΑΝΕΛ: Δεδομένο το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Μύλος» στους ΑΝΕΛ για Πρέσπες - κυβέρνηση, αίνιγμα η στάση των Σαρίδη, Λυκούδη
Καμμένος: Δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης εκτός αν...
Παράταση στο πολιτικό θρίλερ: Τις εξελίξεις από τα Σκόπια αναμένει ο Καμμένος
Καμμένος σε δημοσιογράφους: Βγάλτε φωτογραφίες για να μην βγάζετε σενάρια
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ΑΝΕΛ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK