15:40 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας για τη συμφωνία των Πρεσπών (Βίντεο)

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τις θέσεις της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει, ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Κακή» χαρακτήρισε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα την κυρώσει γι' αυτόν τον λόγο και «όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων». 

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η συμφωνία «αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια» και τόνισε ότι η θέση της ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτη.

Χαρακτήρισε ειλικρινή τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ και μεταξύ των θεμάτων ήταν η συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το «πώς θα δώσουμε θετική προοπτική, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους. Ώστε να απαντήσουμε έτσι έμπρακτα σε κάθε είδους λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου και αν προέρχεται».

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, σημειώνει στη δήλωσή του ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν τα προβλήματά της για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων, ενώ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ.

«Συζητήσαμε επίσης για το Μεταναστευτικό όπου τόνισα ξανά τη θέση μου υπέρ της αυστηρής προστασίας των συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Και επεσήμανα την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η εθνική νομοθεσία για το άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας» σημειώνει.

Τόνισε επίσης «την υποχρέωση όλων μας για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται».

Σχετικά:

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα
Tags:
Άνγκελα Μέρκελ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK