14:44 24 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Η Άνγκελα Μέρκελ.

Μέρκελ για Μητσοτάκη: Έχουμε διαφορετικές γνώμες για Βόρεια Μακεδονία, δεν τις γεφυρώσαμε

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Υπάρχουν διαφορετικές γνώμες τις οποίες δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε, κάτι το οποίο δεν με εξέπληξε, ανταλλάξαμε όμως απόψεις γύρω από το θέμα αυτό» ανέφερε η καγκελάριος.

Στη διαφωνία που έχει με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Σκοπιανό αναφέρθηκε σε δήλωσή της μετά το πέρας της επίσκεψής της στην Αθήνα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε «έχουμε μία διαφωνία, σχετικά με το σχεδιαζόμενο όνομα ‘'Βόρεια Μακεδονία''. Εξήγησα με κάθε σαφήνεια ότι είναι προς όφελος όλων να λυθεί το πρόβλημα αυτό για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και της χώρα της Βόρειας Μακεδονίας στο μέλλον. Εδώ υπάρχουν διαφορετικές γνώμες τις οποίες δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε, κάτι το οποίο δεν με εξέπληξε, ανταλλάξαμε όμως απόψεις γύρω από το θέμα αυτό».

Συνεχίζοντας για το θέμα τόνισε ότι «θα δούμε πως θα εξελιχτεί η κατάσταση της ψηφοφορίας στη Βουλής της ‘Μακεδονίας', εάν θα βρεθεί η πλειοψηφία εκεί, κάτι το οποίο ελπίζω. Κι εδώ μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό το οποίο μου λέγεται, ότι δηλαδή και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αγωνιστεί για να υπάρξει μια πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή. Δεν ήμασταν ποτέ τόσο κοντά στην επίλυση αυτού του θέματος από ότι τώρα».

Αναγνώρισε ότι με τον κ. Μητσοτάκη ανήκει στην ίδια ιδεολογική οικογένεια, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία, ιδίως σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας στην Ελλάδα.

Σχετικά:

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Σκοπιανό, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άνγκελα Μέρκελ, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK