08:50 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κεντρικά γραφεία ΚΚΕ

ΚΚΕ: Η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τους αμερικανoΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι όχι την ειρήνη

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τους αμερικανoΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι όχι την ειρήνη στην περιοχή και ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος υπηρέτης αυτών των σχεδιασμών, σημειώνει το ΚΚΕ.

«Η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τους αμερικανoΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι όχι την ειρήνη στην περιοχή», επισημαίνει το ΚΚΕ, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

«Το γεγονός ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. Ζάεφ, για το αποτέλεσμα στη βουλή της FYROM, ήταν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τους αμερικανoΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι όχι την ειρήνη στην περιοχή και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος υπηρέτης αυτών των σχεδιασμών», αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σχόλιο του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Η Βουλή της ΠΓΔΜ πέρασε την τροποποίηση του Συντάγματος, με βάση την οποία το όνομα της χώρας αλλάζει σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, για να τον συγχαρεί, ενώ ο Ζάεφ δέχθηκε συγχαρητήρια και από τον Γενς Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ.

Σχετικά:

Πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση από τη Βουλή των Σκοπίων
Tags:
Σκοπιανό, συμφωνία των Πρεσπών, ΚΚΕ, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK