17:36 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
O Νίκος Κοτζιάς

Κοτζιάς: Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας

© Φωτογραφία : SOOC/Nick Paleologos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
102

«Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κούραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία», αναφέρει ο Κοτζιάς σε μήνυμά του, κάνοντας μνεία στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά από την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης από τη Βουλή των Σκοπίων, με βάση την οποία το όνομα της χώρας αλλάζει σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο ίδιος, είχε επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ. 

«Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κούραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία. Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των 2 λαών. Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή», αναφέρει συγκεκριμένα.

Tags:
Σκοπιανό, συμφωνία των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, ΠΓΔΜ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK