01:40 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης

Ο Βασίλης Κόκκαλης ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, σύμφωνα με δήλωσή του. Πρόσθεσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Προανήγγειλε, επίσης, την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, η παρουσία του στην Κίνα «οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας».

Αναφερθείς στις χτεσινές ανακοινώσεις του κ. Καμμένου, ο υφυπουργός αναφέρει ότι θέλει να τον ευχαριστήσει για τη συνεργασία και συνοδοιπορία. «Ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία», προσθέτει ο κ. Κόκκαλης, σε δήλωσή του στο onlarissa.gr.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «μια καθαρή και έντιμη συνεργασία» των ΑΝ.ΕΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε καμμιά άλλη τα προηγούμενα χρόνια», προσθέτει.

Ο κ. Κόκκαλης τονίζει τη βαθιά του πίστη στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση «πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης».

«Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, πρόθεση που επανάλαβε μιλώντας και στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM», ο κ. Κόκκαλης γίνεται ο δεύτερος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. που δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, μετά την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Στη συνέντευξη στον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ, ο κ. Κόκκαλης διευκρινίζει, μάλιστα, ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ότι δε θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς δε τη θεωρεί θετική.

Ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό που ανακύπτει τώρα είναι αν θα συνεχίσει το βίο της η κυβέρνηση, αν θα ψηφιστούν μέτρα όπως για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την πρώτη κατοικία κι άλλα ευεργετικά μέτρα.

Όσον αφορά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είπε πως εξέφρασε την άποψη να είναι όλοι οι βουλευτές παρόντες, καθώς επίσης και ο κ. Κουίκ και η κ. Χρυσοβελώνη.

Δήλωσε ακόμη ότι δεν είναι της «σχολής Καμμένου» και δεν πρόκειται να απαντήσει όσες επιθέσεις κι αν δεχθεί. Δεν ανταλλάσσω καρέκλα με το όνομα της Μακεδονίας, δήλωσε και πρόσθεσε ότι αν ήθελαν οι ΑΝ.ΕΛ. να μπλοκάρουν τη Συμφωνία, θα ζητούσαν εκλογές.

Tags:
ψήφος εμπιστοσύνης, Κυβέρνηση, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK