06:58 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Κεντροαριστερό ρεύμα βλέπει ως μοναδική προοδευτική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Απορρίπτει τα περί συναλλαγής και ανταλλαγμάτων με βουλευτές και τονίζει ότι εάν η ψήφος εμπιστοσύνης είναι με απόλυτη πλειοψηφία, τότε προφανής στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι «υψηλού πολιτικού συμβολισμού αλλά και μεγάλου πολιτικού ρίσκου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ελήφθη αυτή η απόφαση, προκειμένου να υπάρξουν καθαρές λύσεις, «όπως ακριβώς και το Σεπτέμβριο του 2015» και πως με την πρωτοβουλία του αυτή ο κ. Τσίπρας «θέτει τους βουλευτές και τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής προ των ιστορικών ευθυνών τους».

Ανοησίες τα περί συναλλαγών και ανταλλαγμάτων με βουλευτές

Κληθείς να σχολιάσει τα περί συναλλαγών και ανταλλαγμάτων με βουλευτές προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ανοησίες «μάλλον από αυτούς που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» και πως οι βουλευτές ψηφίζουν με τη συνείδησή τους.

«Αν είναι έτσι τότε να μας εξηγήσουν για τους κκ. Φωτήλα, Μάρκου, Θεοχάρη τι ανταλλάγματα τους έδωσαν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξάντληση της τετραετίας αν λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης με απόλυτη πλειοψηφία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε επίσης ότι εφόσον η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης με όρους απόλυτης πλειοψηφίας, τότε προφανής στόχος της είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Εκτίμησε επίσης, ότι δημιουργείται ένα πολιτικό ρεύμα ανθρώπων που προέρχονται από την κεντροαριστερά οι οποίοι βλέπουν ότι μοναδική προοδευτική πολιτική δύναμη στη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κορμός γύρω από τον οποίο θα συγκροτηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό αριστερό ρεύμα μέσα στην κοινωνία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Μητσοτάκης θέλει να περάσουν οι Πρέσπες αλλά δεν τολμά γιατί φοβάται

Έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι εδώ και τρία χρόνια ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλει διαρκώς πρόωρες εκλογές, μετατρέποντας την επιθυμία του σε πολιτική εκτίμηση.

«Θυμηθείτε τι μας έλεγε ο κος Μητσοτάκης ότι δεν τολμάμε να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς τολμήσαμε», «αντιθέτως, εκείνος που δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας είναι ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλει η κυβέρνηση να αποχωρήσει πριν πάρει το δρόμο της η Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Μίλησε για ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ λέγοντας ότι η το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει γίνει το παρακολούθημα της ακροδεξιάς ομάδας των Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη» και πως ο κ. Μητσοτάκης θέλει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών απλά δεν τολμά γιατί φοβάται.

Σχετικά:

Χατζηδάκης: Σκηνοθετημένο το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι εταίροι παίζουν μουσικές καρέκλες
Ζυμώσεις για να κρατηθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ: Πιθανή σανίδα σωτηρίας από ανεξάρτητο
Εκτός της ΚΟ των ΑΝΕΛ έθεσε τον Κόκκαλη ο Καμμένος μετά την Κουντουρά
Κατσίκης στο Sputnik: Οι ΑΝΕΛ μπορούν να αποτρέψουν την κύρωση των Πρεσπών
Tags:
κεντροαριστερά, ψήφος εμπιστοσύνης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK