02:36 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ψήφος εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση Καμμένου (23)
0 20
Βρείτε μας

Για τις μεταγραφές βουλευτών, το ΚΚΕ σχολιάζει ότι εκτός από τον τυχοδιωκτισμό ορισμένων αποδεικνύει ότι οι διαφορές ανάμεσα στα κόμματα είναι μικρές και οι συγκλίσεις τους μεγάλες.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Συμφωνία των Πρεσπών και καλεί το λαό να καταψηφίσει και εκείνος την κυβέρνηση γιατί σε αντίθετη περίπτωση «θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα εκτιμά ότι η αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης, συνιστά εξέλιξη που βολεύει τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Πάνο Καμμένο.

«Δίνει τη δυνατότητα αφενός στον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του, με τις ψήφους βουλευτών των ΑΝΕΛ κι αφετέρου στον κ. Καμμένο να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, εμφανιζόμενος ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική, στην οποία έβαλε πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις μεταγραφές βουλευτών «από το ένα κόμμα στο άλλο» το ΚΚΕ τονίζει ότι πέρα από τον τυχοδιωκτισμό ορισμένων, αποδεικνύουν ότι οι διαφορές ανάμεσα στα κόμματα είναι τόσο μικρές, οι συγκλίσεις τους τόσο μεγάλες, «που η μεταπήδηση από το ένα κόμμα στο άλλο, είναι πλέον πολύ εύκολη».

Ειδικότερα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ΚΚΕ τονίζει ότι αποτελεί βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών στην περιοχή και πως όσο και αν η κυβέρνηση τη βαφτίζει ως δήθεν προοδευτική η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

«Τη Συμφωνία των Πρεσπών την ήθελαν και την επέβαλλαν με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, για να προωθήσουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να αποδυναμώσουν την επιρροή άλλων κέντρων, όπως η Ρωσία κλπ», τονίζει το ΚΚΕ.

Θέμα:
Ψήφος εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση Καμμένου (23)

Σχετικά:

Ζυμώσεις για να κρατηθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ: Πιθανή σανίδα σωτηρίας από ανεξάρτητο
Χατζηδάκης: Σκηνοθετημένο το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι εταίροι παίζουν μουσικές καρέκλες
Εκτός της ΚΟ των ΑΝΕΛ έθεσε τον Κόκκαλη ο Καμμένος μετά την Κουντουρά
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ψήφος εμπιστοσύνης, ΚΚΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK