16:26 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού

Θέμα κομματικής πειθαρχίας θα θέσει ο Θεοδωράκης στον Δανέλλη για την ψήφο εμπιστοσύνης

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ψήφος εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση Καμμένου (23)
0 0 0

Το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας σχετικά με τη θέση του Ποταμιού που είναι ότι δε στηρίζει την κυβέρνηση αναμένεται να θέσει ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Σπύρο Δανέλλη σε συνάντηση που θα έχουν εντός της ημέρας.

Συνάντηση με τον βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρο Δανέλλη, θα έχει εντός της ημέρας ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Δανέλλης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί για να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, την οποία το Ποτάμι θα υπερψηφίσει.

«Η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δε δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Η δική μου, προσωπική άποψη που έχει διατυπωθεί εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει τη Συμφωνία προς κύρωση, είναι ότι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι εθνικό συμφέρον επιβάλει την κύρωση της Συμφωνίας, να στηρίξεις την κυβέρνηση για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει τη Συμφωνία. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με τις αρχές, τις απόψεις, τη συνείδηση», είχε δηλώσει ο κ. Δανέλλης, μιλώντας την προηγούμενη Παρασκευή στο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό του Ποταμιού, η συζήτηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Σπύρο Δανέλλη θα εστιάζεται στο γεγονός ότι για την υπερψήφιση της κυβέρνησης έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας καθώς θέση του κόμματος είναι ότι δε στηρίζει την κυβέρνηση.

«Είναι ελεύθερο το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά όχι το θέμα στήριξης της κυβέρνησης», επισήμαινε χαρακτηριστικά πηγή του Ποταμιού, διευκρινίζοντας ότι αυτό έχει ξεκαθαριστεί εξ' αρχής.

Θέμα:
Ψήφος εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση Καμμένου (23)

Σχετικά:

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
«Φουρτούνες» στο Ποτάμι λόγω Πρεσπών
Tags:
ψήφος εμπιστοσύνης, συμφωνία των Πρεσπών, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK