21:17 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σήμερα ορκίζεται νέος υπουργός Άμυνας

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την αποστρατεία του μέχρι πρότινος αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελο Αποστολάκη, αποφάσισε σήμερα το ΚΥΣΕΑ. Μέχρι την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθήκοντα αναλαμβάνει ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία έθεσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, προκειμένου να αναλάβει υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, το «Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με την απόφαση υπ΄ αρ 1 από 14-1-2019, θέτει σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Μέχρι την επιλογή νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος».

Σήμερα, στις 19.70 αναμένεται, εν τω μεταξύ, να γίνει η ορκωμοσία του κ. Αποστολάκη στο Προεδρικό Μέγαρο και αύριο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης — παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα, ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μαξίμου.

​ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο νέος υπουργός Άμυνας στο Μαξίμου: Ο διάλογος με Τσίπρα μπροστά στις κάμερες

Χθες, μετά από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό τη θέση του Πάνου Καμμένου, θα πάρει ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Tags:
ΚΥΣΕΑ, ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, Πάνος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK