18:28 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επικείμενη ψήφος εμπιστοσύνης του κ. Δανέλλη έχει δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του Ποταμιού, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να καλείται να λάβει γενναίες αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίσει τη συνοχή του κόμματός του.

Ο Σπύρος Δανέλλης γνωστοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο κ. Θεοδωράκης πλέον, καλείται να αποφασίσει αν θα διαγράψει τον βουλευτή από την Κ.Ο. του κόμματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση με παραίτηση έχουν απειλήσει οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού αριθμεί σε έξι βουλευτές. Πρόκειται για τους Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Γιώργο Αμυρά, Γιώργο Μαυρωτά, Σπύρο Δανέλη και Σταύρο Θεοδωράκη.

Αυτό σημαίνει ότι αν αποχωρήσουν δύο βουλευτές, τότε αυτόματα διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με το Ποτάμι να χάνει τα όποια κοινοβουλευτικά προνόμια.

Στο μεταξύ έντονες είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος και για τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές στην ψηφοφορία επί της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η επικείμενη ψήφος εμπιστοσύνης του κ. Δανέλλη στην κυβέρνηση, έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις τους βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι πλέον έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχής από τη σχετική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το δίδυμο Αμυράς — Ψαριανός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά την αρχική, θετική στάση της υπόλοιπης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σχετικά:

Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Δανέλλης
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Tags:
ψήφος εμπιστοσύνης, Κυβέρνηση, Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK