19:35 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Αναγκαία για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του συστήματος Ασύλου της ΕΕ» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Δεν βρισκόμαστε πλέον σε μεταναστευτική ή προσφυγική κρίση, όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν με αυτόν τον τρόπο» τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.

Την ίδια στιγμή, αφού εξέφρασε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να συνεχίσει την περαιτέρω προσπάθεια μείωσης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, αναγνώρισε ότι ορισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες θα συνεχίσουν να έρχονται στην Ευρώπη, ακόμη και αν οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ χαμηλότεροι σήμερα.

«Αυτό δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, γίνεται μη διαχειρίσιμο όταν οι χώρες πρέπει να δράσουν μόνες τους. Για αυτόν ακριβώς το λόγο χρειαζόμαστε προβλέψιμους και ανθεκτικούς μηχανισμούς επί τόπου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης του συστήματος Ασύλου της ΕΕ για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης, την αποτροπή δευτερογενών μετακινήσεων, τη μείωση των καταχρήσεων και τη διασφάλιση ότι οι αιτήσεις ασύλου προωθούνται γρήγορα και δίκαια προς την Ευρώπη. «Τώρα είναι η στιγμή για να ολοκληρώσουμε τη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ για το Άσυλο».

 «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, η Επιτροπή και εγώ προσωπικά παραμένουμε πλήρως αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με το Κοινοβούλιο και με το Συμβούλιο μέχρι την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου. Πρέπει, επίσης, να προωθήσουμε τις προτάσεις για τις οποίες είμαστε ήδη έτοιμοι» ξεκαθάρισε επιπρόσθετα

Επιπλέον, προέταξε ως πολύ σημαντικό για την Ευρώπη να διαφυλάξει το ηθικό και ανθρωπιστικό της καθήκον και την ίδια ώρα να διαθέτει ένα στέρεο, βιώσιμο, ανθεκτικό στο χρόνο και δίκαιο Σύστημα Ασύλου. «Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τα κράτη-μέλη για τη θέσπιση προσωρινών ρυθμίσεων» είπε και εξήγησε πως αυτό «θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε αλληλεγγύη με τις χώρες που είναι πιο εκτεθειμένες και παράλληλα να αποτρέψουμε τη δημιουργία συνθηκών προσέλκυσης νέων ροών». Θα λειτουργήσουν ως γέφυρα μέχρι ο νέος Κανονισμός του Δουβλίνου να αρχίσει να εφαρμόζεται, συμπλήρωσε.

Tags:
σύστημα ασύλου, άσυλο, επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK