17:22 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Η Παπακώστα υπέβαλε την παραίτησή της στον Τσίπρα αλλά δεν έγινε δεκτή

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Κατερίνα Παπακώστα φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή της στον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα, με μια επιστολή στην οποία κάνει λόγο για «ειδήμονες σε συναλλαγές και ανταλλάγματα».

Την παραίτησή της στον πρωθυπουργό φέρεται να υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, αν και ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να την κάνει δεκτή.

Στην επιστολή παραίτησης που δημοσιεύει το ΑΠΕ, η κ. Παπακώστα φέρεται να θέτει την παραίτησή της στη διάθεση του πρωθυπουργού προκειμένου «"ειδήμονες" από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα» να μην «αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου».

Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό, η κ. Παπακώστα σημειώνει στην επιστολή: «Διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Ίδρυσα το κόμμα της Νέα Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επειδή "ειδήμονες" από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας», σημειώνεται στην επιστολή, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, την οποία η κ. Παπακώστα κατέθεσε εγγράφως και αυτοπροσώπως στον κ. Τσίπρα.

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, παραίτηση, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK