00:54 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Το απόγευμα της Πέμπτης θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού όπου και θα αποφασιστεί η στάση του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Η απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να ληφθεί το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Η τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται πως βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών του Ποταμιού, καθώς εάν δε τη στηρίξουν, είναι αμφίβολο εάν θα μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή.

Η απόφαση αυτή θα ληφθεί στο  διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, στις 18.00. «Οι αποφάσεις στο Ποτάμι είναι πάντα συλλογικές», ανέφερε πηγή από το εσωτερικό του Ποταμιού, παραπέμποντας στην αυριανή συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος θέση του Ποταμιού ήταν ότι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στο ερώτημα εάν η θέση αυτή διατηρείται, η ίδια πηγή περιορίστηκε να απαντήσει ότι «έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όποτε θα τα δούμε».

Την Τρίτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, διέγραψε τον Σπύρο Δανέλλη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αφότου ο βουλευτής έκανε γνωστό ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου, όπως έλεγε, να μπορέσει να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στη Βουλή, χαρακτήρισε την κίνηση Δανέλλη «λάθος» και χειρότερη από «έγκλημα».

«Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος και απερισκεψία. Στο λάθος υπάρχει μελέτη και υπολογισμός», δήλωνε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η γνώμη μας για την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει πλέον είναι το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έρχεται», δήλωσε και χαρακτήρισε «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» το γεγονός ότι η κυβέρνηση «υφαρπάζει έναν βουλευτή» του Ποταμιού.

Σχετικά:

Αυξημένα μέτρα για τη φύλαξη του Δανέλλη
Μαυρωτάς για Πρέσπες: Η γνώμη μας για τη Συμφωνία δεν αλλάζει, αλλάζει το πολιτικό πλαίσιο
Διεγράφη από την Κ.Ο. του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, ΠΓΔΜ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK