02:20 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το Μέγαρο Μαξίμου

Μαξίμου: Στη δημοσιότητα την Κυριακή η Συμφωνία των Πρεσπών, όχι σε διαδικασίες fast track

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas/SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την Κυριακή θα δοθεί στη δημοσιότητα η Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ενώ τονίζεται ότι η συζήτηση και κύρωση δε θα γίνει με «διαδικασίες fast track».

Η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει με «διαδικασίες fast track» στη συζήτηση και κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαμηνύει ο πρωθυπουργός με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, όπου σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι ολόκληρο το κείμενο της Συμφωνίας θα δοθεί την Κυριακή στη δημοσιότητα, ενώ απευθύνει πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη για ντιμπέιτ.

Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, η Βουλή έδωσε χτες ψήφο εμπιστοσύνης «στη σταθερότητα» της κυβέρνησης και της χώρας.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθαρίζεται από το Μαξίμου ότι «δεν πρόκειται να επιλέξουμε διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωσή της. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προωθήσουμε μια κρίσιμη για το αύριο της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή συμφωνία, κρυπτόμενοι».

Αντίθετα, επισημαίνεται, ότι «επιδίωξή μας είναι να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια, και να κρίνει με λογική και ευαισθησία, και με βάση την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, και όχι με βάση κραυγές, συνθήματα, και εθνικιστικές κορώνες».

Στο πλαίσιο αυτό, το υπ. Εξωτερικών θα δώσει την Κυριακή στον Τύπο ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας ώστε «να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν, αφού μάθουν».

Επιπλέον, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «πετάει το γάντι» στον κ. Μητσοτάκη για ντιμπέιτ με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

«Θεωρούμε σημαντικό βήμα για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, τη διεξαγωγή της συζήτησης (ντιμπέιτ) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και με μοναδικό θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών, που πρότεινε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Η πρότασή μας είναι η συζήτηση να είναι διακαναλική, και να λάβει χώρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα μπορούν να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα και να αξιολογήσουν τη Συμφωνία «με γνώμονα την αλήθεια, και με κριτή τη συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιγνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου καλεί να πράξουν το ίδιο «όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, όπως και ο κάθε βουλευτής». «Σε τέτοια μείζονα εθνικά θέματα, αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι το πατριωτικό συμφέρον και η βεβαιότητα ότι οι πάντες θα κριθούν από τον λαό, και την Ιστορία».

«Γιατί και σήμερα, όπως και πάντα, εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Υπουργείο Εξωτερικών, Μέγαρο Μαξίμου, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK