02:57 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διαλύθηκε η ΚΟ του Ποταμιού. Τι γράφει ο κ. Αμυράς στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του. Θα το δούμε αν θα φύγω κι εγώ, δήλωσε ο Γρ. Ψαριανός.

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς.

Στην ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη του και τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά.

«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλω δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα», αναφέρει ο κ. Αμυράς.

​Η εξέλιξη αυτή είχε στην ουσία προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες. Με ανακοίνωσή τους το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής κ. Αμυράς μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό, εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην πολιτική του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με το Ποτάμι», ανέφεραν οι δυο βουλευτές.

Μετά την αποχώρηση Αμυρά, η ΚΟ του Ποταμιού διαλύθηκε καθώς αριθμεί τέσσερις αντί για πέντε βουλευτές και συγκεκριμένα εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιώργο Μαυρωτά, τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Σπύρο Λυκούδη.

Ψαριανός: Θα το δούμε αν θα φύγω κι εγώ από το Ποτάμι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Γιώργο Αμυρά και να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ποτάμι τις επόμενες ημέρες, άφησε ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πως ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και συνεπώς «είμαστε τέσσερις ελεύθεροι άνθρωποι».

«Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, το ‘χαμε πει κι εγώ και ο Γίωργος (Αμυράς) συνυπογράφοντας ένα μικρό κείμενο όπου προειδοποιούσαμε, ότι δεν γίνεται να συνυπάρχουμε με τους άλλους φίλους σε ένα κόμμα με τρεις διαφορετικές γραμμές», είπε ο κ. Ψαριανός.

Ο κ. Ψαριανός, είπε ότι σε περίπτωση που ενταχθεί στο Ποτάμι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και παραμείνει ζωντανή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τότε εκείνος θα εκπροσωπήσει το Ποτάμι στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών που συνεδριάζει στις 17.00.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αντικαταστήσει τον κ. Ψαριανό από την Επιτροπή Εξωτερικών με τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος τάσσεται με την επίσημη θέση του Ποταμιού υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Ψαριανός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και δεν δέχθηκε την αντικατάσταση αυτή.

 

Σχετικά:

Καμμένος για Ποτάμι: Πρωτοφανής προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος
Ποτάμι: Πολιτικά ανήθικη η πράξη Δανέλλη να δώσει λευκή επιταγή στην κυβένηση
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν στηρίζει τον Τσίπρα και αυτό δεν αλλάζει
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK