22:55 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γιώργος Αμυράς «διεκδικεί», πλέον, «να γραφεί στο "δεξιό" πάνθεον», επισημαίνει το Ποτάμι με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή, προσθέτοντας ότι την προηγούμενη Πέμπτη ο ίδιος «ορκιζόταν» ότι δε θα εγκαταλείψει το κόμμα.

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του Γιώργου Αμυρά εξέδωσε το Ποτάμι, λίγο μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή και την επακόλουθη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Το κόμμα κατηγορεί τον κ. Αμυρά ότι την προηγούμενη εβδομάδα «ορκιζόταν» ότι δε θα εγκαταλείψει το κόμμα, λέγοντας ότι «εγώ δεν είμαι Δανέλλης». Πλέον, «διεκδικεί έτσι να γραφεί στο "δεξιό" πάνθεον», τονίζεται.

«Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι», αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Αμυράς, προσθέτει το Ποτάμι, «διεκδικεί έτσι να γραφεί στο "δεξιό" πάνθεον ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο "αριστερό" πάνθεον ο κ. Δανέλλης ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα».

​Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι κ.κ. Δανέλλης και Αμυράς «είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους».

«Ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης "ορκιζόταν" στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δε φεύγει από το Ποτάμι. "Εγώ δεν είμαι Δανέλλης", έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ο Γιώργος Αμυράς
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού τέθηκε ο Σπύρος Δανέλλης, καθώς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την Κ.Ο.

Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Κ.Ο. του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται καθώς έχει αντίθετη θέση σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα», ανέφερε ο κ. Αμυράς στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK