05:58 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού τόνιζε ότι δεν γνώριζε την κίνηση Αμυρά που θα οδηγούσε στην ανεξαρτητοποίηση του. «Αν έρθει ο Θεοχαρόπουλος ξαναγίνεται το Ποτάμι Κοινοβουλευτική Ομάδα» πρόσθεσε.

«Όχι, δεν τη γνωρίζαμε (την κίνηση Αμυρά). Την Πέμπτη, στο Πολιτικό Συμβούλιο που είχε γίνει, είχαμε συζητήσει διεξοδικά, είχαν αναφερθεί όλες οι απόψεις εκεί που είχαμε καταλήξει, όμως, είναι ότι δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία και συνεχίζουμε όλοι μαζί και μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαυρωτάς. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε αιφνιδιασμένος από την κίνηση Αμυρά.

«Εμένα προσωπικά με αιφνιδίασε αυτή η κίνηση του Γιώργου και θα βγάλει και κάποια ανακοίνωση το Ποτάμι, αλλά θέλω, πριν κάνω οτιδήποτε, να το συζητήσω και μαζί του, να δω λίγο τι κίνητρα υπάρχουν από πίσω, αν είναι κάτι οριστικό, αν θα παραδώσει την έδρα.

Ο Γιώργος Αμυράς
© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC

Γιατί ξέρετε, φεύγοντας ο Αμυράς παύει και το Ποτάμι να είναι κοινοβουλευτική ομάδα, πέφτουμε κάτω από τον αριθμό των πέντε, οπότε θα πρέπει να δούμε όλες αυτές τις διαδικασίες και τις συνθήκες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα το πρωί, ο Γιώργος Αμυράς ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι σηματοδοτώντας τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Ερωτηθείς σχετικά για το πώς θα πορευτεί το Ποτάμι, ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε: «είναι πρώιμο να πούμε οτιδήποτε, αν έρθει ο κ. Θεοχαρόπουλος ξαναγίνεται (το Ποτάμι) Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από εκεί και πέρα και ο κ. Ψαριανός ήταν της ίδιας αντίληψης με τον κ. Αμυρά, θα πρέπει να έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι και αυτός δεν θα φύγει μετά, δηλαδή είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα απ' ό,τι φαίνονται, θα έχουμε τον καιρό να το δούμε».

Tags:
ανεξαρτητοποίηση, Ποτάμι, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Μαυρωτάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK